6 pași pentru a deveni un lider autentic

Leadershipul autentic reprezintă o abilitate esențială în lumea profesională contemporană, iar dezvoltarea acestei competențe poate transforma nu doar modul în care conduci echipa, ci și felul în care te percepi pe tine însuți în rolul de lider.

În acest articol, vom explora câteva dintre secretele leadershipului autentic și cum poți dezvolta calitățile necesare pentru a deveni un lider încrezător și care reușește să-i inspire pe ceilalți.

 

1. Auto-cunoașterea – Punctul de plecare

Primul pas către un leadership autentic este înțelegerea profundă a propriei persoane. Auto-cunoașterea îți oferă o bază solidă, permitându-ți să îți clarifici valorile, principiile și viziunea. Întreabă-te: “Cine sunt eu că lider?” și “Ce mă motivează și stă la baza acțiunilor mele?”.

Că să știi cine ești ca și lider, este necesar să te descoperi ca om. Iar auto-cunoașterea este o călătorie îndelungată care necesită timp, efort, introspecție, auto reflecție, conștientizare.

În coaching, abordăm o serie de instrumente și tehnici pentru a identifica aspecte importante ale eului autentic și a clarifica importanta lor atât la nivel personal cât și profesional.

 

2. Autenticitatea – Construiește legături reale

Un lider autentic este autentic în comunicare și acțiuni. Fii deschis cu echipa ta despre cine ești, ce valorizezi și care sunt obiectivele tale. O abordare transparentă va construi încredere și va crea legături autentice între tine și membrii echipei.

Una dintre cele mai importante componente ale încrederii pe care un lider o crează în echipa este este modalitatea în care relaționează cu ceilalți, insuflă cooperare, dă feedback real și onest, ține cont de nevoile celorlalți și balansează focusul pe rezultate cu atenția către nevoile echipei, rezolvă conflicte.

Ce a reieșit dintr-un studiu realizat pe 87.000de manageri este că oamenii tind să aibă mai multă încredere într-un lider care ține cont de nevoile lor decât într-un lider care demonstrează competență sau bun discernământ și consecvență.

 

3. Empatia – Înțelege perspectiva altor oameni

Un lider autentic înțelege și se conectează cu oamenii din echipă. Dezvoltarea empatiei te ajută să înțelegi perspective diferite și să abordezi nevoile individuale ale membrilor echipei. Exista 2 tipuri diferite de empatie în baza cărora acțiunile întreprinse sunt total diferite.

Empatia cognitivă înseamnă să cunoști și să înțelegi problema altcuiva la un nivel intelectual fară să te afecteaze emoțional.

Empatia emoțională este abilitatea de a simți ceea ce simte o altă persoană și de a te pune în papucii ei.Ambele tipuri de empatie te pot ajuta să iei decizii ținând cont și de nevoile membrilor echipei tale.

 

4. Inspiră și incurajează – Motivează prin propriul exemplu

Un lider autentic nu doar indică direcția, ci și inspiră și încurajează. El nu doar vorbește despre valori și principii, ci se ghidează după ele în deciziile sale de fiecare zi. E important să fii un exemplu pentru echipa ta prin practicarea eticii muncii, angajament și integritate. Când membrii echipei văd că liderul lor trăiește valorile pe care le promovează, se simt motivați să facă același lucru.

 

5. Feedback constant – Îmbunătățește performanța

Un lider autentic oferă feedback constant pentru a ajuta la dezvoltarea membrilor echipei. În loc să se concentreze pe greșeli, feedback-ul ar trebui să aprecieze efortul, să recunoască realizările și să ofere suport sau soluții acolo unde este nevoie de expertiza sa.

Această abordare încurajează învățarea continuă și îmbunătățirea performanței.

De multe ori trecem cu prea mare ușurință peste rezultatele pozitive sau peste efortul depus în situații dificile de membrii echipelor doar pentru că ei fac asta în mod constant. Însă acest comportament poate avea efecte negative asupra motivației și implicit a performantei echipei daca este susținut. Un lider de valoare conștientizează impactul acțiunilor lui și acționează ținând cont atât de nevoile echipei cât și de obiectivele companiei.

 

6. Învățare continuă – Evoluează ca și lider

Leadershipul autentic este un proces continuu de dezvoltare personală.

Fiind deschis la învățare și adaptabil la schimbări, poți evolua constant ca lider și poți aduce îmbunătățiri continue în abordarea ta de conducere.

Dezvoltarea ta este responsabilitatea ta!

 

A deveni unui lider autentic nu este doar despre dobândirea de abilități, ci și despre adoptarea unei mentalități și a unei atitudini care să reflecte integritatea și autenticitatea. Prin aplicarea acestor secrete ale leadershipului autentic, poți construi o echipă motivată și angajată, iar tu însuți vei deveni un lider încrezător și inspirational.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content